Bitvavo review

Bitvavo review

Welkom bij de Bitvavo review. In het jaar 2021 staat deze cryptobeurs bekend om haar betrouwbaarheid, lage handelskosten vergeleken met andere Nederlandse exchanges en een ruim aanbod aan cryptocurrencies. In deze recensie lees je algemene informatie over het platform, welke betaalmogelijkheden Bitvavo heeft, krijg je een overzicht van handelskosten en zie je hoe makkelijk het platform is te gebruiken.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptoplatform voor iedereen die cryptocurrencies wil kopen. Op de ‘Over ons’ pagina van Bitvavo staat het volgende:

Bitvavo is marktleider in Nederland en een toonaangevende digitale valuta exchange in Europa.

Volgens veel blogs staat Bitvavo bovenaan in het lijstje van beste exchanges en wordt er erg veel gehandeld op het platform. Het spreekt voor zich dat het team achter Bitvavo ambitieuze plannen heeft. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en werkt voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van het Bitvavo-platform. Dit is de missie van Bitvavo:

Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen toegankelijk door transparante kosten, een breed aanbod van digitale valuta en een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden.

Dat is een duidelijk statement en tot dusver lijken ze deze beloften waar te maken. Bij een missie hoort natuurlijk ook een visie. En die visie klinkt erg overtuigend:

Met het gebruiksgemak van een brokerplaform en de lage kosten van een cryptocurrency exchange, biedt Bitvavo haar gebruikers het beste van twee werelden.

Betaalmogelijkheden Bitvavo

Leuk dat je crypto zoals Bitcoin of Ethereum wil kopen. Om dat te doen is het natuurlijk handig om wat euro’s op jouw account te zetten. Nadat je dit hebt gedaan zet je de euro’s om naar crypto. Bitvavo biedt haar gebruikers 8 betaalmethodes. Goed om te weten: Bancontact, iDeal en bankoverschrijvingen zijn gratis. Nu volgt een overzicht van de betaalmogelijkheden bij Bitvavo.

BETAALMETHODES ABSOLUTE KOSTEN RELATIEVE KOSTEN MAX. BEDRAG
Bancontact € 0.00 0.00% €10.000
EPS Überweisung € 0.00 1.75% €1000
Giropay € 0.00 1.75% €1000
iDeal € 0.00 0.00% €10.000
MyBank € 0.00 1.50% €5000
SEPA Bankoverschrijving € 0.00 0.00%
SEPA Instant € 0.00 0.00% €15.000
Sofort € 0.00 2.25% €1000

Wat zijn de handelskosten bij Bitvavo?

Vergeleken met veel andere Nederlandse platforms zijn de handelskosten bij Bitvavo relatief goedkoop. Bitvavo hanteert verschillende handelskosten voor takers en makers. Deze kosten zijn gebaseerd op jouw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen.

Volume = Hoeveel jij handelt in eurowaarde gedurende een bepaalde periode.

Taker kosten = Kosten op transacties die direct worden uitgevoerd.

Maker kosten = Kosten op transacties die niet direct worden uitgevoerd, maar pas zodra de prijs een bepaald punt bereikt.

Hieronder staat een overzicht van de handelskosten bij Bitvavo.

VOLUME (30 DAGEN) TAKER KOSTEN MAKER KOSTEN
€ 0+ 0.25% 0.15%
€ 100 000+ 0.20% 0.10%
€ 250 000+ 0.16% 0.08%
€ 500 000+ 0.12% 0.06%
€ 1 000 000+ 0.10% 0.04%
€ 2 500 000+ 0.08% 0.02%
€ 5 000 000+ 0.06% 0.01%
€ 10 000 000+ 0.05% 0.00%
€ 25 000 000+ 0.04% -0.01%

Naast handelskosten zijn er ook opnamekosten. Hier staat een volledig overzicht van de opnamekosten bij Bitvavo.

Hoe makkelijk is Bitvavo te gebruiken?

Om een lang verhaal kort te maken: Bitvavo is makkelijk te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden. Aanmelden bij Bitvavo kan met een persoonlijk of zakelijk account, aan jou de keuze.

Inschrijven bij Bitvavo met een persoonlijk account? Dat gaat snel en gemakkelijk. Het platform laat je tijdens het inschrijven geen advertenties of andere irrelevante informatie zien, waardoor jij je volledig kan focussen op het maken van een account bij Bitvavo. Om te beginnen hoef je enkel jouw voornaam, achternaam, e-mailadres, (veilig) wachtwoord en land te selecteren. Daarna kan je jouw identiteit bevestigen. Voor de veiligheid is het aan te raden om ook Two-Factor authentication te gebruiken. Dat kan na het maken van een account.

Inschrijven met een zakelijk account? Neem contact op met het e-mailadres van Bitvavo: corporate@bitvavo.com.

Na het maken van een account is het eindelijk tijd om tegoed te storten en crypto te kopen. In jouw dashboard staat een mooie groene knop met de tekst ‘Tegoed storten’, selecteer deze.

Vervolgens kies je het gewenste bedrag en betaalmethode. Naast elke betaalmethode staan ook de kosten. Lekker transparant dus. Nederlanders gebruiken iDeal en Belgen Bancontact. SEPA overschijvingen is door iedereen te gebruiken.

Belangrijk: Je kan enkel euro’s overmaken vanaf een bankrekening die op jouw naam staat.

tegoed storten Bitvavo
Tegoed storten op Bitvavo

Eindelijk: er staat een tegoed op jouw account en het is tijd om crypto te kopen. Dat doe je op twee verschillende manieren. De makkelijkste en meest overzichtelijke manier voor beginners is de basismodus.

Selecteer eerst de gewenste crypto in jouw dashboard. Vervolgens vul je een bedrag in euro’s in, zie je gelijk hoeveel je ontvangt en zie je ook hoeveel handelskosten van toepassing zijn.

bitcoin kopen Bitvavo
Basismodus: goed voor beginners

Optie twee is de geavanceerde modus. Zodra je ervaring hebt met crypto kopen en het serieuzer wil aanpakken is deze manier aan te raden. Je krijgt namelijk een complexere grafiek te zien met ernaast de kooporders en verkooporders. Deze optie is erg handig om grote of veel transacties te doen.

Ook krijg je de optie om technische analyses te maken en de orderdiepte te zien.

Geavanceerde modus Bitvavo

Je hebt nu het einde bereikt van de Bitvavo review. Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond en dat het je heeft geholpen met een account maken en crypto kopen bij Bitvavo. Heb je vragen of opmerkingen? Ik beantwoord ze graag! Vanzelfsprekend updaten we deze recensie voortdurend.

See you on the moon,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Deel het artikel om ook anderen te helpen.

2 reacties op “Bitvavo review”

  1. Leuk artikel! Wat ik alleen een beetje mis is een onderzoek naar de mensen achter de Exchange – wat maakt hen zo betrouwbaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *